E-cigareta bezbednija od klasične cigarete

Mnogi aktivisti koji su protiv e-cigareta traže njihovu zabranu zbog toga što nisu sigurni šta je zapravo sadržaj e-cigareta. S druge strane, postoje mnoge naučne studije gde je naveden tačan  sastav e-tečnosti za dopunu e-cigareta, dok naučnici još nisu sigurni šta sve sadrži duvanski dim klasične cigarete, sa stotinama hemikalija koje tek treba da budu identifikovane.

Jedna od studija je pokazala da je "kvalitet dopuna e-cigareta, tj. e-tečnosti iznenađujuće dobar. "

Profesor JF Eter, koji zastupa neutralan stav, zajedno sa Evom Zather i Sofie Svenson, analizirao je 20 vrsta dopuna e-cigareta, fokusirajući se na sadržaj nikotina i nečistoća.

Oni su ustanovili da je polovina od testiranih bočica zadovoljila medicinske standarde.

Profesor Eter je zaključio :

    " U poređenju sa duvanom, prisustvo štetnih materija u tečnosti e-cigareta je znatno manja, tako da je konzumiranje e-cigareta mnogo manje opasno po zdravlje od pušenja klasičnih cigareta. "

Novim istraživanjem utvrđeno je da je kvalitet tečnosti za dopunu e-cigareta iznenađujuće dobar.

E-cigareta - porast popularnosti

E-cigareta rapidno dobija na popularnosti i potražnji, čak i do 3 puta više nego pre 6 godina. Finansijski analitičari pripisuju pad prodaje klasičnih cigareta uspehu prodaje e-cigareta, a neki od njih misle da će prodaja e-cigareta nadmašiti prodaju klasičnih u narednoj deceniji . Ipak , relativno malo se zna o tečnosti za dopunu e-cigareta (e- tečnosti ). U studiji koju je na internetu objavio naučni časopis Addiction, istraživači sa Univerziteta u Ženevi (Švajcarska), i univerziteta Meknil (Helsingborg , Švedska), proizvođač lekova na bazi nikotina je analizirao neke od najpopularnijih brendova e- tečnosti, koje se mogu kupiti preko Interneta. Istraživači su analizirali sadržaj nikotina i njegovih štetnih produkata( ali ne i ostale komponente sadržane u e- tečnosti). Oni su ustanovili da je polovina od 20 testiranih bočica tečnosti e-cigareta prihvatljiva kao lek. Druga polovina sadrži i do pet puta više od maksimalne dozvoljene granice štetnih materija koje su propisane za lekove na bazi nikotina. Za razliku od prethodnih istraživanja, oni su takođe dokazali da nikotin u sadržaju bočice tečnosti e-cigareta odgovara podacima na deklaraciji. Profesor Žan - Fransoa Eter , jedan od autora, rekao je : "Kvalitet nekih brendova e-cigareta je iznenađujuće dobar. Međutim , za neke brendove e-cigareta, proizvodni proces ili kontrolni sistemi su verovatno ispod traženih standarda za lekove na bazi nikotina". Formula e-cigareta je razvijena da upravlja nizom supstanci, ali e-cigareta trenutno nije registrovana kao lek u bilo kojoj zemlji . Umesto toga e-cigareta se još uvek tretira kao duvanski proizvod za široku potrošnju. Ako se poredi sa duvanom, prisustvo štetnih materija u tečnosti e-cigareta je mnogo manje zastupljeno, jer čak i ako tečnosti e-cigareta sadrže određen nivo štetnih materija, konzumiranje e-cigareta je i dalje mnogo manje opasno po zdravlje od pušenja klasičnih cigareta. Uspeh e-cigareta dovodi u pitanje sadašnji zakon, koji dozvoljava nikotin samo u duvanu i lekovima na bazi nikotina.


Da li je e-cigareta potpuno bezbedna

Naučnici se slažu da ništa što unosimo u organizam nije 100% bezbedno i čisto, ali rizicici po zdravlje su 95-99% manji pri konzumiranju e-cigareta u odnosu na obične cigarete.

 


Pročitajte još

Perfect Premium set

Perfect Premium set test...

Pročitaj još...

Perfect Slim Set

Model elektronske ciarete Perfect Slim je zaista pristupačan i vrlo elegantan za one konzumente e-cigareta koji se tek upoznaju svet elektronskih cigareta. Medisana Perfect Slim je komplet koji omogućava POČETNICIMA da isprobaju i uživaju u ukusu elektronskh cigareta bez velikih troškova. ...

Pročitaj još...

Clanak za kategoriju

Opis kategorije....

Pročitaj još...

ZAŠTO ELEKTRONSKE CIGARETE - MEDISANA:

 • Kvalitetni

  brendovi

 • Prijateljski

  korisnički centar

 • Najbolji odnos

  cena - kvalitet

 • Isporuka

  u Srbiji i BIH

 • Siguran

  sajt