Elektronske cigarete i prednosti u odnosu na klasicne

Mnogi, ako ne i većina onih koji su zainteresovani za elektronske cigarete su pušači. Šanse su da ste jedan od njih - u potrazi za alternativom ali želite da razumete prednosti prelaska na elektronske cigarete. 

Elektronske cigarete su zaista alternativa klasičnim cigaretama. One su pogodna alternativa za mnoge zbog koristi koje imaju u odnosu na "pušenje". Pozivamo vas da nastavite da čitate o 5 glavnih prednosti elektronske cigarete u odnosu na klasične ... ove prednosti su otkrivene uz pomoć povratnih informacija korisnika, kao i brojnim naučnim studijama koje su ispitivalei tradicionalne i elektronske cigarete.

Elektronske cigarete nemaju taj karakterističan neprijatan miris


Skoro svako zna - cigarete smrde! To je njihov zaštitni znak.
Miris duvanskog dima ulazi i zadržava se u bilo čemu sa čim dolazi u kontakt - kosom, odećom, vašim automobilom, itd. Ne samo da se miris zadržava, mnogi smatraju da je miris cigareta neprijatan i izbegavaju bliski kontakt. Ako ste pušač, vi to i ne primećujete jer ste uronjeni u njega sve vreme. Za nepušače, posebno bivše pušače, ovaj miris je veoma primetan. 
Jedan od razloga što duvanski dim miriše tako loše je zato što ste sagorevaju katran i hemikalije pored samog duvana. Produkti sagorevanja ovih supstanci čine da se uvlače u odeću, kosu, zidove, nameštaj,  itd. Elektronske cigarete, sa druge strane, nemaju ovaj zlokobni miris jer umesto dima izdišete paru koja isparava gotovo odmah. Elektronske cigarete proizvode miris ali on je mnogo lepši od od klasičnih cigareta.


Elektronske cigarete su mnogo jeftinije od klasičnih cigareta


Ako ste pušač i ovo čitate, sigurno znate o šemu se radi - cigarete su skupe. Pušač koji puši paklicu dnevno može potrošiti više od 8.000 dinara svakog meseca! Elektronske cigarete nisu skupe. Dok su neki od troškova u početku veći, mesec-za-mesec troškovi elektronskog pušenja je obično oko trećinu u odnosu na tradicionalne cigarete. Tečnosti za elektronske cigarete čine najveći deo ovih rashoda, koji mogu da se kreću bilo gde između 1500-2000 dinara u zavisnosti od toga koliko koristite elektronske cigarete. Elektronske cigarete ne podležu porezima kao klasične cigarete. Takođe, kao se tehnologija razvija i povećava broj korisnika, troškovi će nastaviti da padaju (...kao u slučaju mobilnih telefona, DVD plejera, itd).


Elektronske cigarete su bezbednije


Pošto duvan gori, da ne pominjemo otvoren plamen potreban da ga upali, tradicionalne cigarete predstavljaju ozbiljnu opasnost za izazivanje požara. Cigarete su najčešći uzrok požara sa smrtnim slučajevima u Sjedinjenim Državama i mnogim drugim zemljama širom sveta. Požari nastali kao posledica upaljene cigarete čine 10% svih smrtnih slučajeva u požarima. 
Kod elektronske cigarete ne gori otvoren plamen i nemaju žar koji može da opeče, da progori ili zapali vašu odeću, nameštaj, tepih, i tako dalje. Više o studijama bezbednosti sa stanovišta elektronskih cigareta možete čitati u posebnom tekstu.


Elektronske cigarete su zdravije


Postoji bezbroj studija koje pokazuju kako pušenje klasičnih cigareta povećava rizik oboljevanja od mnogih bolesti, uključujući (ali ne ograničavajući se na) - moždani udar, srčani udar, rak pluća, rak grla, osteoporoze, Alchajmerove bolesti, i bezbroj drugih, dok elektronske cigarete imaju manje šstetan uticaj. Klasične cigarete sadrže hemikalije koje su kancerogene i izazivaju rak. Korisnici koji su prešli na elektronske cigarete su izjavili da se osećaju fizički  bolje.


Društveni uticaji elektronskih i klasicnih cigareta


Poslednje, ali ne najmanje važno je društveni uticaj klasičnih cigareta, što je na neki način u vezi sa prethodnim razlozima. Tokom godina, pušenje je postalo društveno nepoželjno. Miris, zdravstvene posledice, pa čak i troškovi zdravstvene zaštite,  sve ovo utiče da su klasične cigarete na lošem glasu. Ako ste pušač, sigurno ste primetili sve veći broj ograničenja gde možete pušiti. Takođe, klasične cigarete mogu imati uticaj na vaš društveni život, bukvalno. Uzmite za primer parove prilično je retko za nepušača da bude sa pušačem. Pušenje takođe može uticati na izglede za posao i produktivnost. Kao što možete videti, elektronske cigarete nose mnoge prednosti u odnosu na tradicionalne. Mnogi su otkrili kako uz pomoć elektronske cigarete i dalje mogu da uživaju u pušenju a da time ne ugrožavaju sebe i druge.

Pročitajte još

Perfect Premium set

Perfect Premium set test...

Pročitaj još...

Perfect Slim Set

Model elektronske ciarete Perfect Slim je zaista pristupačan i vrlo elegantan za one konzumente e-cigareta koji se tek upoznaju svet elektronskih cigareta. Medisana Perfect Slim je komplet koji omogućava POČETNICIMA da isprobaju i uživaju u ukusu elektronskh cigareta bez velikih troškova. ...

Pročitaj još...

Clanak za kategoriju

Opis kategorije....

Pročitaj još...

ZAŠTO ELEKTRONSKE CIGARETE - MEDISANA:

 • Kvalitetni

  brendovi

 • Prijateljski

  korisnički centar

 • Najbolji odnos

  cena - kvalitet

 • Isporuka

  u Srbiji i BIH

 • Siguran

  sajt