Elektronske cigarete pomazu u odvikavanju od pusenja

Elektronske cigarete mogu odigrati ključnu ulogu u smanjenju i prestanku pušenja, prema nedavnoj studiji objavljenoj u časopisu Addictive Behaviors. Ovi dokazi zasnovani na istraživanju potvrđuju podatke prikupljene iz studija sprovedenih u poslednje dve godine.

Rezultati dokazuju da pušenje elektronske cigarete efektivno smanjuje broj popušenih cigareta, i kod učesnika koji su bili bivši pušači i kod onih koji su se pridružili studiji kao aktivni pušači. 
Na kraju jednomesečnog ispitivanja i na kraju perioda od godinu dana, samo 6 odsto onih koji su bili bivši pušači su se vratili na duvan. Uporedite ovo sa stopom povratnika od 88 odsto posle mesec dana bez alternative kao što su elektronske cigarete. Kada se upoređuje broj učesnika koji su pušili klasične, a potom prešli na elektronske cigarete, 46 procenata je eliminisalo duvan iz svog života u potpunosti u periodu od jedne godine.
Zvanični zaključak ove studije bio je da "elektronske cigarete mogu da  doprinesu prevenciji recidiva kod bivših pušača i odvikavanju od pušenja kod aktivnih pušača,".

Prednosti elektronske cigarete u odnosu na duvanske i farmaceutske proizvode


Milioni pušača širom sveta koriste elektronske cigarete kao alternativu pušenju duvana. Dostupan u različitim oblicima, veličinama, ukusima i nivoima nikotina, elektronske cigarete su brzo postale prvi izbor 21 posto pušača širom SAD. 
Mnogo je razloga što pušači prelaze na elektronske cigarete. Najčešće citirane prednosti elektronske cigarete u odnosu na duvanske su: 

• Nema više neprijatnih mirisa na odeći, kosi, nameštaju, itd 
• Mogućnost da se puši bilo gde, bilo kada 
• Nema "pušaškog kašlja" 
• Ušteda desetina hiljada dinara godišnje, u zavisnosti od upotrebe duvana 
• Nema više žutih zuba ili lošeg daha

Klasične cigarete nisu jedini popularan proizvod koji potrošači izbegavaju u korist elektronske cigarete. Terapije zamene nikotina tabletama, žvakama i flasterima obično koriste pušači kojima je potrebna pomoć kod odvikavanja, ali njihova ukupna stopa uspeha nije uvek na visokom nivou kao što potrošači misle. Iako nikotinske žvake i flasteri mogu da pomognu da se povećaju šanse za odvikavanje do 70 odsto, studije pokazuju da se ove prednosti generalno gube posle početnih osam nedelja tretmana. Posle šest meseci, učesnici studije su imali 30 odsto šanse da se vrate pušenju - isti procenat kao kod onih koji su uspeli da ostave pušenje duvana na suvo.


Da li su elektronske cigarete bolja alternativa farmaceutskim proizvodima?


Nedavna studija ukazuje na to da elektronske cigarete mogu biti bolje od nikotinskih flastera kada je u pitanju pomoć pušačima da se smanji  konzumiranje duvana. Učesnici su ocenili posle završetka studije da su najviše uživali u pušenju elektronske cigarete, što je zajedničko sa bivšim pušačima koji su zauvek prešli na elektronske cigarete.
Para nalik dimu, akcija prinošenja elektronske cigarete na usta, ukus i osećaj uvlačenja - sve ovo u kombinaciji obezbeđuje prijatno i realistično iskustvo. Uz zadovoljavanje potrebe za nikotinom, ova naizgled jednostavna akcija je zapravo jedan od glavnih razloga zbog kojih korisnici preferiraju elektronske cigarete u odnosu na nikotisnke žvake i flastere.

Medisana elektronske cigarete su raspoložive u širokoj lepezi ukusa i jačina kako bi zadovoljile vaše individualne potrebe.

Pročitajte još

Perfect Premium set

Perfect Premium set test...

Pročitaj još...

Perfect Slim Set

Model elektronske ciarete Perfect Slim je zaista pristupačan i vrlo elegantan za one konzumente e-cigareta koji se tek upoznaju svet elektronskih cigareta. Medisana Perfect Slim je komplet koji omogućava POČETNICIMA da isprobaju i uživaju u ukusu elektronskh cigareta bez velikih troškova. ...

Pročitaj još...

Clanak za kategoriju

Opis kategorije....

Pročitaj još...

ZAŠTO ELEKTRONSKE CIGARETE - MEDISANA:

 • Kvalitetni

  brendovi

 • Prijateljski

  korisnički centar

 • Najbolji odnos

  cena - kvalitet

 • Isporuka

  u Srbiji i BIH

 • Siguran

  sajt