Nikad nije kasno da ostavite pušenje ili pređete na elektronske cigarete

Prema analizi 17 studija o riziku svih uzroka smrtnosti kod pušača od 60 godina i starijih, kaže se da nikad nije kasno da se odvikne od pušenja ili da pređete na elektronske cigarete. Ako koristite svoje godine kao izgovor da ne pređete na elektronske cigarete, vreme je da se napravite promenu. Većina pušača ceo život pričaju, "Zašto prestati sada, kada je već napravljena šteta? Mnogi od nas se verovatno slažu sa njima, ali je grupa istraživača iz Nemačkog centra za istraživanje raka u Hajdelbergu utvrdila da čak i dugogodišnji pušači mogu produžiti svoj život prelaskom na elektronske cigarete. Za ogromnu većinu ostavljanje duvana nakon nekoliko godina pušenja je gotovo nemoguće, ali tu ulazi u igru efikasna alternativa kao što su elektronske cigarete. One daju nikotinski flaster i bave se oralnom fiksacijom. Dr Herman Brener i kolege analizirali su veliki broj studija koje su sprovedene u Sjedinjenim Državama, Kini, Australiji, Japanu, Engleskoj, Španiji i Francuskoj između 1987. i 2011. godine, i napravili su neka interesantna otkrića o zdravstvenim efektima pušenja šezdesetogodišnjaka i starijih. Otkrili su da su pušači starosti 60 godina i stariji imali 83% više šansi za smrt od svih uzroka, u poređenju sa ljudima koji nikada nisu pušili, dok su bivši pušači imali 34% veće šanse da umru od nepušača.

Bez obzira na godine, rizik od smrti u određenom trenutku sa razlogom pušača je veći od nepušača i izlaz značajno smanjuje rizik. Važno je znati da čak i ako je on napunio 80, prednosti života bez pušenja cigareta su od velikog značaja. Analiza nemačkih lekara utvrdila da je da je čak i kod osamdesetogodišnjih bivših pušača smanjen za 24% rizik od smrti u poređenju sa pušačima sličnih godina. "Ljude bi trebalo ohrabriti, čak i odrasle koji puše tokom celog života bez negativnih zdravstvenih posledica i pružiti im podršku da ostave pušenje ili pređu na elektronske cigarete kao zdraviju alternativu". 

U uvodniku o studiji koju je sproveo Brenner i njegov tim, dr Tai Hing Lam sa Univerziteta u Hong Kongu, rekao je da jedan bi jedan od dvojice pušača koji nastavljaju da puše u kasnijim  godinama, mogao umreti zbog svoje navike". Lam takođe navodi da imate na umu da zaista nikada nije suviše kasno da se ostavi pušenje i tako smanji rizik po zdravlje, a pomoću elektronske cigarete to je mnogo lakše. Klasišne cigarete i duvan su odgovorni za ubistvo oko 12% muškaraca i 6% žena, a ako se ovaj trend nastavi, ova navika će biti odgovorna za ubistvo milijarde ljudi do kraja veka. Dakle, pređite na manje štetnu alternativu kao što su elektronske cigarete još danas! Prestanite  da pušite, postoje mnoge opcije koje možete pokušati, a najbolja među njima su svakako elektronske cigarete. Ako navedeni zaključci nisu dovoljni da Vas ubede da prestane sa pušenjem, trebalo bi da znate pušenje utiče na plodnost, dok će Vam elektronske cigarete poboljšati pamćenje. Vi odlučite šta je bolje ...

Da li elektronske cigarete izazivaju isu zavisnost kao i klasične cigarete?


Istraživači veruju da elektronske cigarete ne izazivaju zavisnost kao klasične cigarete.
Mnogi pušači koji su prešli na elektronske cigarete su uspeli da se odviknu od pušenja, što dovodi do zaključka da  elektronske cigarete u mnogo manjoj meri izazivaju zavisnost, a to potkrepljuje i anketa u kojoj se 67 % pušača izjasnilo da veruje da im elektronske cigarete mnogo manje izazivaju zavisnost.

Pročitajte još

Perfect Premium set

Perfect Premium set test...

Pročitaj još...

Perfect Slim Set

Model elektronske ciarete Perfect Slim je zaista pristupačan i vrlo elegantan za one konzumente e-cigareta koji se tek upoznaju svet elektronskih cigareta. Medisana Perfect Slim je komplet koji omogućava POČETNICIMA da isprobaju i uživaju u ukusu elektronskh cigareta bez velikih troškova. ...

Pročitaj još...

Clanak za kategoriju

Opis kategorije....

Pročitaj još...

ZAŠTO ELEKTRONSKE CIGARETE - MEDISANA:

 • Kvalitetni

  brendovi

 • Prijateljski

  korisnički centar

 • Najbolji odnos

  cena - kvalitet

 • Isporuka

  u Srbiji i BIH

 • Siguran

  sajt