Nova godina i nove odluke o prestanku pusenja

Nova godina je iza ugla, a zajedno sa odbrojavanjem, zdravicom, i ponoćnim poljupcima je vreme da se proglase novogodišnje odluke. A jedna od njih moze biti prestanak pusenja.

Razlog što su mnoge od njih neispunjene je zato što nisu lake i često donose više stresa nego navika ili ponašanje od kojih se odustaje. Jeste li ikada čuli da neko najavi da će prestati da puši? To je veoma popularno, a ipak teško, to je odluka koja se obično napušta sredinom januara. Međutim više ne mora biti tako.

Odvikavanje od pušenja bila je jedna od najtežih stvari dok se na tržištu nisu pojavile elektronske cigarete. Konzumacija nikotina oslobađa serotonin, dopamin kao i druge neurotransmitere i hormone. Kada pušači upale cigaretu, njihova koncentracija, pamćenje i raspoloženje se poboljšava za kratko vreme. Ne samo da su pušači fizički zavisnici od nikotina, oni su takođe primorani da se bore protiv psihološke zavisnosti povezane sa pušenjem. 

Međutim sada, sve svoje rituale koji su vezani za konzumiranje cigareta pušači mogu nastaviti koristeći elektronske cigarete bez osećaja griže savesti. Elektronske cigarete se mogu pušiti uz šoljicu jutarnje kafe, u toku vožnje, ili kad izađete u provod sa društvom. Oslobađanje od ovih navika može biti prilično teško, skoro podjednako kao prevazilaženje fizičke zavisnosti. Svakako je mnogo lakše kada znate da ih se ne morate zauvek i odmah odreći nego ih samo malo modifikovati, prelaskom na mnogo manje štetan način pušenja - elektronske cigarete. Nikotin nije štetan kao što nas navode da poverujemo. To je stimulans veoma sličan kofeinu. Čin pušenja je ono što je štetno za telo. 


Većina odraslih znaju negativne aspekte koji prate pušenje cigareta. Ako želite da nastavite da uživate u nikotinu bez duvana i duvanskog dima, trebalo bi da pokušate da pređete na elektronske cigarete.

Šta su elektronske cigarete ?

Šta su elektronske cigarete ili e-cigarete? Oni su alternativa duvanu. Nikotin se isporučuje preko vodene pare. Elektronske cigarete zagrevaju smešu propilen-glikola, biljnog glicerina, vode, arome i nikotina. Smeša se zatim udahne preko vodene pare. Elektronske cigarete nisu upaljene, tako da nikad ne postoji žar na koji morate da pazite. Pušač elektronske cigarete puši kao što se puši duvanska cigareta i uvlači smešu. Upaljač i pepeljara nisu potrebni. Elektronske cigarete dolaze u različitim stilovima i aromama. Elektronske cigarete sadrže punjive baterije i kertridže koji sadrže nikotinski ili rastvor bez nikotina.  Zajedno sa tradicionalnim aromama duvana i mentola, postoji mnogo drugih aroma. Možete izabrati elektronske cigarete sa aromama kao što su čokolada, vanila, kapućino ili ako više volite voćne arome možete naći jabuku, breskvu, jagodu i mnoge druge. 
Elektronske cigarete su takođe ekonomične. Cena i porez na duvanske cigarete nastavljaju da rastu i pušač koji puši paklicu dnevno može očekivati da će da potroši preko 700 eura godišnje na cigarete. Ista osoba će potrošiti manje od 200 evra godišnje na elektronske cigarete.
 
Za ovu Novu godinu obećajte nešto što možete da ispunite. Ne pokušavajte i ne odustajte od prestanka sa pušenjem, umesto toga prebacite se na elektronske cigarete.

Pročitajte još

Perfect Premium set

Perfect Premium set test...

Pročitaj još...

Perfect Slim Set

Model elektronske ciarete Perfect Slim je zaista pristupačan i vrlo elegantan za one konzumente e-cigareta koji se tek upoznaju svet elektronskih cigareta. Medisana Perfect Slim je komplet koji omogućava POČETNICIMA da isprobaju i uživaju u ukusu elektronskh cigareta bez velikih troškova. ...

Pročitaj još...

Clanak za kategoriju

Opis kategorije....

Pročitaj još...

ZAŠTO ELEKTRONSKE CIGARETE - MEDISANA:

 • Kvalitetni

  brendovi

 • Prijateljski

  korisnički centar

 • Najbolji odnos

  cena - kvalitet

 • Isporuka

  u Srbiji i BIH

 • Siguran

  sajt